tiistai 19. maaliskuuta 2013

Huuda, huuda vapaudesta

Aloitetaanpa linkillä ytimekkäästi kirjoitettuun blogitekstiin homoavioliitoista ja kohusta sen ympärillä.

Luitteko sen? Minä luin ja olen hiton tyytyväinen, että kyseinen kirjoitus on levinnyt netissä nopeasti. Toisaalta, en usko että monikaan on hirveästi miettinyt koko asiaa, juuri siksi että se ei vaadi syvällisempää pohtimista. Nyt asiaa mietitään, koska siitä on tehty kohu. On käsittämätöntä miten eduskunnassa saatettiin kumota sukupuolineutraali avioliittolaki. Tämä on kohun arvoista, itse asia ei. En ole kuullut yhtäkään tosissaan lausuttua vastalausetta homojen avioliiton siunaamiselle. On luonnollista, että kaksi aikuista ihmistä haluavat mennä naimisiin, joten en ole juuri pohtinut koko asiaa. Eduskunta näköjään on.


Suomi on toistaiseksi ainoa pohjoismaa, jossa tasa-arvoista avioliittolakia ei vielä ole. Tämä on suora siteeraus tämän päivän hesarista. Eikö tämä kerro jotain siitä että olemme pahasti jälkijunassa mitä sivistykseen tulee. Ahdasmielisyydestä, tekopyhyydestä ja byrokratiasta sen sijaan ei ole pulaa. Oma pointtini tässä on se, että miksi tätä asiaa pitää edes miettiä? Keneltä se on pois jos kaksi samaa sukupuolta olevaa henkiköä menee naimisiin? Jos tätä vastustetaan, pitäisi koko avioliittoa kritisoida samalla tapaa.

Kuva nyysitty Pupulandian Jenniltä, joka kirjoitti myös osuvasti aiheesta.

Edit: Tähän mennessä kansalaisaloitteen sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta on allekirjoittanut  45 415 ihmistä. Nimien kerääminen alkoi tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti